ПОЧЕЛО ОДБРОЈАВАЊЕ ДО ПОЧЕТКА ЗИМСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ МЛАДИХ

1064

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић у Олимпијском парку на Палама пустио je у рад бројач који је почео да одбројава вријеме до почетка велике спортске манифестације – Зимске олимпијаде младих /ЕЈОФ 2019/, која ће бити одржана од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву.
У Олимпијском парку на Палама постављен је и „Грудви“, маскота ЕЈОФ-а 2019.

„Ово је најбоље мјесто гдје смо могли поставити мјерач времена и `Грудвија`. Овдје су се сусрели са једне стране Олимпијска пахуљица која симболизује Олимпијаду 1984. године и `Грудви`, маскота ЕЈОФ-а 2019“, навео је Вуковић.

Он је рекао да је ово први у низу догађаја који ће услиједити до почетка олимпијаде, а који ће бити промотивног карактера, и захвалио свима који су помогли да све буде спремно за почетак ЕЈОФ-а.

„Враћамо се на мјесто организације великих такмичења у зимским спортовима. Ово је прилика да покажемо да знамо да радимо велике ствари“, истакао је Вуковић.

Он је нагласио да је ЕЈОФ прилика за промоцију туристичких капацитета, јер ће боравити такмичари и екипе из 46 земаља.

Вуковић је додао да ће уз помоћ струке, клубова и смучарских савеза и свих људи добре воље успјети у намјери и у фебруару испратити људе са размишљањем да су били на мјесту гдје вриједи опет доћи.

Вуковић је захвалио Олимпијском комитету БиХ који је финансирао израду маскоте „Грудвија“ и предузећу „ЕЈОФ“ које је поставило бројач.

Потпредсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо рекао је да ова манифестација знатно повећава потенцијал Источног Сарајева и Сарајева као дестинација које могу организовати велика такмичења, чиме се мијења слика о БиХ.

„Најзначајније је да се овдје сусреће лијепа прошлост, а то је `Вучко /маскота ЗОИ 84/ и лијепа будућност `Грудви`“, навео је Рађо.

Олимпијац Момо Скоко каже да сада, након 35 година од Зимских олимпијских игара у Сарајеву, ЕЈОФ евоцира све успомене и истиче да су спортисти прави амбасадори БиХ јер је представљају у правом свјетлу.

/Срна/