ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА И ШАПЦА

1049

Директори туристичких организација Источног Сарајева Игор Тошић и Шапца Срђан Митрашиновић потписали су у петак на Јахорини протокол о сарадњи с циљем креирања заједничких производа и пројеката.

Тошић је новинарима рекао да је туризам у Источном Сарајеву у експанзији у смислу развоја инфраструктуре и броја долазака и ноћења туриста.

“Користимо сваку могућу активност како би то и даље унапређивали. Отворени смо за сарадњу са свим субјектима који имају за циљ промоцију и развој туризма”, истакао је Тошић.

Он је истакао да је потписан протокол о сарадњи са туристичком организацијом из Шапца, наводећи да ће заједничке активности бити промоција и креирање заједничког производа, те сарадња у области аплицирања за пројекте прекограничне сарадње у европским фондовима.

Директор градске Туристичке организације Шапца Срђан Митрашиновић каже да је први пут дошао на бисер Републике Српске – Јахорину, те да са задовољством може рећи да је и код њих туризам у експанзији.

“Ми смо мало више оријентисани на аспект манифестационог туризма. Кроз размјену искустава видјели смо заједнички интерес, тако да смо одлучили да потпишемо протокол о сарадњи. Интересантан нам је апсект који се односи на питање аплицирања за средства из приступних фондова ЕУ”, рекао је Митрашиновић.

 

 

/Срна/