ПОДРШКА ОСВАЈАЧИМА МЕДАЉА ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА-ПРИЈЕМ ЗА МИЛИНКОВИЋА, КРУЉА И ТРИВКОВИЋА

1540

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић организовао је пријем за освајача свјетског злата у плесу, у категорији „Disco dance“, Милана Милинковића, те освајаче медаља на свјетском првенству у дизању тегова Горана Круља и Марка Тривковића.

Вуковић је истакао да изузетно цијени успјехе које наши суграђани постижу на значајним међународним такмичењима.

„Уважавамо ваш успјех и резултате које сте остварили, али сматрамо да би сви нивои власти требало да се са једнаком пажњом укључе у подршку успјешним спортистима и спортским клубовима. Локална заједница не може сама много учинити кад је ријеч о вредновању успјеха које постижу врхунски спортисти, не може их наградити онолико колико они заслужују“, рекао је Вуковић, нагласивши да ће Град Источно Сарајево, у складу са својим могућностима, издвојити одређена средства да награди ове успјешне, младе људе.

Члан плесног клуба „Мастерс“ Милан Милинковић рекао је да је већ успио да оствари свој сан-да постане свјетски првак, те да једногласном одлуком судија буде проглашен за најбољег.

Милан је седам година државни првак Босне и Херцеговине у категорији „Disco dance“. Био је једини представник БиХ на недавно одржаном Свјетском првенству у Чешкој, на којем су наступили такмичари из 30 земаља.

Прве плесне кораке научио је у Плесном студију „Орион“ на Палама. Ученик је првог разреда средње школе.

Освајач двије медаље на Отвореном првенству БиХ, те бронзаних медаља на Балканском првенству и Свјетском купу, Горан Круљ, рекао је да у Источном Сарајеву постоје солидни услови за тренирање и спорт, уопште.

„Тегове дижем два пута дневно по два и по сата. Уколико желите да постигнете успјех, морате да будете упорни и дисциплиновани“, рекао је Круљ, додајући да је задовољан условима у Фитнес центру „Елит фит“ у Палама.

„Проблем је, међутим, недостатак новчаних средстава за одлазак на значајна такмичења“, истакао је Круљ, појашњавајући да у Источном Сарајеву дизачи тегова тренирају појединачно.

„Сви на такмичења одлазимо појединачно, сналазимо се како знамо и умијемо, што нам отежава ситуацију у том смислу“, рекао је Круљ, наглашавајући да је у плану регистрација клуба.

Осамнаестогодишњи Марко Тривковић освајач је свјетског злата на Свјетском првенству у дизању тегова, које је одржано од 17-23. октобра у Прагу, у Чешкој.

Прошле године био је двоструки првак свијета у дисциплинама „powerlifting“ (дисциплина снаге) и „dead lifting“.

Тренира четири до шест пута недјељно у Фитнес центру „Спарта“, у СПЦ „Пеки“ у Палама. Дизањем тегова бави се двије године и већ је постигао врхунске резултате у својој категорији.