ДЈЕЦИ ИЗ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ОМОГУЋЕНО БЕСПЛАТНО СКИЈАЊЕ

1426

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић данас је са представницима шест општина Источног Сарајева потписао уговоре о бесплатном скијању за дјецу са подручја општина овог града, а потписивању су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је задовољство због потписивања споразума, који је у складу са активностима које је Град претходно водио са директором ОЦ Љевнаићем.

„Првобитно је најављено да ће то само бити општине Пале и Трново, међутим, данас можемо да изразимо завољство што сва дјеца Источног Сарајева могу да бесплатно користе садржаје на Јахорини“, рекао је Вуковић.

„Град Источно Сарајево субвенционише превоз, тако да се Градска управа на тај начин може укључити у ову акцију. Помоћи ћемо превоз дјеце до скијалишта, у договору са начелницима општина“, истакао је Вуковић.

Вуковић је рекао да ће Град потписати додатне споразуме са општинама и превозницима који буду вршили услуге превоза дјеце.

„Предстоји нам још доста посла, они који раде у туризму знају да је још доста тога потребно урадити да би боравак дјеце на планини био комплетан. Ми ћемо се потрудити да дјеца буду безбједна, да се пронађу ски учитељи, те да се обезбиједи и скијашка опрема“, истакао је Вуковић.

Цвијановићева је подржала активности ОЦ „Јахорина“ с циљем да дјецу са подручја града Источног Сарајева зближе с Јахорином.

Цвијановићева је поручила да се настоје направити претпоставке како би предстојећа зимска сезона била успјешна.

„Сигурно је да је потребно извршити додатна улагања на Јахорини како би се заокружила инвестиција. Знате да је током претходних година било значајних улагања, те да неке ствари нису биле употпуњене и завршене и цијенимо да су то сада наредни кораци које треба урадити“, додала је Цвијановићева.

Љевнаић је истакао да ОЦ „Јахорина“ као друштвено одговорна компанија жели да подстакне што већи број дјеце да се баве скијањем.

Он је додао да је скијање као спорт на свјетском нивоу у опадању због чега ОЦ „Јахорина“ предузима мјере и кораке како би се дјеца вратила у природу и стекла здраве навике.

Директор ОЦ „Јахорина“ рекао је да је нови менаџмент заузео став да на планини није само проблем систем за вјештачко осњежавање, него треба говорити и о паркингу, комуналном уређењу и расвјети.

Уговоре су, у име локалних заједница, потписали начелници општина Пале Бошко Југовић, Трново Драгомир Гаговић, Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, Соколац Милован Бјелица, Источни Стари Град Бојо Гашановић и начелник Одјељења за општу управу Источне Илиџе Милета Вуковић.