ПОДРШКА СРБИЈЕ ГРАДУ ИСТОЧНО САРАЈЕВО БИЋЕ НАСТАВЉЕНА

907

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић разговарали су данас са амбасадором Србије у БиХ Александром Ђорђевићем о наставку сарадње српске амбасаде и Градске управе Источно Сарајево у реализацији заједничких активности и бројним темама од заједничког интереса.

Досадашња изузетно добра сарадња биће настављена, а у неким сегментима могла би да буде подинута и на виши ново, констатовали су учесници састанка.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је за подршку Републике Србије у реализацији одређених пројеката у општинама Источног Сарајева, што је, како је рекао, од великог значаја за град Источно Сарајево и овдашње становништво.

„Нашим грађанима подршка Србије много значи. Много нам је важнија та позитивна порука и подршка која на тај начин стиже из Србије, него сам износ средстава који се издваја за пројекте“, рекао је Вуковић.

„У претходном периоду реализовано је низ пројеката на подручју града Источно Сарајево у којима је финансијски учествовала Република Србија, а на састанку у Бијељини, који треба да буде  одржан овог мјесеца, разговараћемо о конкретним инвестицијама које би могле у наредном периоду да буду реализоване на подручју нашег града, а у којима ћемо имати помоћ Србије“, рекао је Вуковић.

Вуковић је нагласио да Источно Сарајево већ има одређену врсту сарадње са Србијом, кад је ријеч о култури и спорту, те најавио одржавање традиционалне бициклистичке Трке кроз Србију, која треба да крене управо из Источног Сарајева, испред зграде Градске управе.

Вуковић и Лучић упознали су Ђорђевића о историјату и функционисању града Источно Сарајево, те истакли потребу да се грађанима Србије боље објасне историјске чињенице у вези са протеклим одбрамбено-отаџбинским ратом и положајем српског становништва на овим просторима.

Амбасадор Републике Србије у БиХ Александар Ђорђевић нагласио је да је сарадња Србије и града Источно Сарајево већ дуже вријеме на јако добром нивоу.

„Трудићу се да сарадња која је на јако добром нивоу остане такве, и ако је могуће да буде још боља, јер Република Српска ће увијек бити приоритет у сваком пројекту Републике Србије,“ нагласио је Ђорђевић.

Ово је прва посјета амбасадора Републике Србије у БиХ Александра Ђорђевића Градској управи Источно Сарајево од његовог ступања на дужност крајем прошле године.