ПОДРШКА СРБИЈЕ ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ БИЋЕ ЈОШ ВЕЋА И СНАЖНИЈА

2262

Грађани Источног Сарајева моћи ће да рачунају на још већу и снажнију подршку Србије, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.
Након састанка са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем, градским руководством и начелницима шест општина у саставу града, Вучић је изјавио да је Владе Србије данас усвојила одлука о издвајању средстава за изградњу трга у Источном Новом Сарајеву и разних инфраструктурних објакта на подручју општине Пале.
Вучић је изјавио новинарима да је на састанку било ријечи о начинима како да Србија помогне овим локалним заједницама.

„Надам се да ћемо моћи да помогнемо Трнову, Сокоцу, Источном Старом Граду и Источној Илиџи. Нећу да обећавам превише, јер је /министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре/ Зорана Михајловић као члан Владе хтјела да обећа више и она је у прилици да то учини“, додао је Вучић.

Он је нагласио да је желио мање да обећава, а више да испуни с обзиром на то да Србија данас има довољно новца.

„Надам се да ће прилика да помогнемо бити до краја ове, као и наредне године“, рекао је предсједник Србије, захваливши свима у Источном Сарајеву на гостопримству, а посебно средњошколцима и студентима који су га дочекали испред Административног центра града.

Вучић је нагласио да је свих пет милиона евра које је обећао предсједнику Републике Српске Милораду Додику и предсједнику Владе Жељки Цвијановић данас прошло кроз одлуку Владу Србије.

„Спремни смо да помогнемо, али мрзим да нешто обећам и не урадим. Боље да кажем пустите да вас изненадим – неће бити непријатних већ само пријатних изненађења“, рекао је Вучић.

Градоначелник Источног Сарајева је захвалио Србији на помоћи Србије овој локалној заједници, као и на обећању да ће помоћ бити и даље издвајана.

Вуковић је истакао да је Вучића упознао о настанку Града и Универзитета у Источном Старајеву, природиним потенцијалима и досадашњим развојем.

„Захвални смо на овој посјети и сматрамо је историјском. Она је веома важна како за Град Источно Сарајево, тако и за Републику Српску“, рекао је Вуковић.

Вуковић је предсједнику Србије уручио икону Светог Петра Сарајевског Зимоњића, заштитника Града Источно Сарајево и некадашњег митрополита дабробосанског.

Градоначелник и руководство Града Источно Сарајево са начелником општине Источна Илиџа Маринком Божовићем одвели су предсједника Србије и на градилиште нове болнице у Источном Сарајеву.

Предсједник Србије је поразговарао са запосленима у болници, који су исказали задовољство посјетом, као и са радницима који граде нову болницу.У Вучићевој пратњи били су и потпредсједници Владе Србије Расим Љајић и Зорана Михајловић, те амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.