СОКОЛАЦ- Недостаје радна снага у производним погонима

1477

Менаџмент компаније „Крем комерц“ Соколац, која запошљава четрдесетак радника у области дрвопрераде, у разговору са представницима општинског Одјељења за локални развој указао је на проблем недостатка радне снаге за шта је потребно наћи рјешење.
Директор „Крем комерца“ Горан Радијељац рекао је Срни да проблем недостатка радне снаге, поготово добрих мајстора, постоји у већини производних погона, а не само у његовој фирми.

„Разлога је више, а први је одлазак младих људи, те недостатак воље да радом обезбиједе себи примања, тако да вријеме проводе у кладионицама и кафићима“, каже Радијељац.

Он вјерује да ће у наредном периоду овај проблем још више доћи до изражаја, па очекује од свих нивоа власти да нађу рјешење у вези са овим питањем.

Привредно друштво „Крем комерц“ у мјесту Педише код Сокоца бави се већ 21 годину производњом резане грађе и елемената за столарију и запошљава 40 радника. Према оцјени Одјељења за привреду и финансије општине Соколац, ова фирма је једна од најуспјешнијих у овој локалној заједници.

Начелник Одјељења за локални развој општине Соколац Тијана Ђокић изјавила је да је јучерашња посјета представника локалне управе „Крем комерцу“ дио планираних активности у оквиру реализације Програма постинвестиционе подршке у оквиру Сарадничке мреже.

„Разговарано је о баријерама са којима се сусрећу у пословању, те о начину на који општинске службе могу конкретно помоћи реализацију њихових развојних планова, али и одржавању тренутних инвестиција“, рекла је Ђокићева.

Она је нагласила важност овог привредног субјекта за локални развој, што је и био разлог да овој компанији општина Соколац додијели „Златну повељу“ поводом Илиндана – Дана општине.