ПОЈАЧАНE ИНСПЕКЦИЈСКЕ КОНТРОЛЕ ТОКОМ ВИКЕНДА

839

Градска инспекција вршиће током викенда појачане контроле поштовање заштитних мјера у угоститељским објектима, свадбеним салонима, ресторанима, хотелима, објектима у којима се окупља већи број грађана, као и спровођења мјера заштите у средствима градског саобраћаја.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево Бојан Перишић рекао је се акција спроводи у сарадњи са Републичком управом за инспекцијске послове, због опасности од повећаног ризика од ширења вируса корона, те обавезе коришћења заштитне опреме, придржавање физичке дистанце и провођење мјера дезинфекције.

„У угоститељским објектима потребно је обезбиједити одређени размак између столова, тј. гостију који сједе за различитим столовима и редовно чистити и дезинфиковати простор. Конобари обавезно морају носити заштитне маске“, рекао је Перишић.

„Инспектори имају обавезу да, у складу са упутствима Инспектората, за свако кршење превентивних мјера и мјера заштите предузму законом предвиђене мјере, односно, да издају прекршајне налоге лицима која не поштују прописане мјере“, нагласио је Перишић.

Перишић је подсјетио да је у аутобусима градског превоза, у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске, обавезна дезинфекција возила, те коришћење маске за возача, али и све путнике.