ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА КАСИНДОЛА

1226

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић положио је данас вијенац на спомен-обиљежју у Касиндолу, гдје је, са породицама погинулих бораца, представницима Борачке организације “Илиџански борац“ и општине Источна Илиџа, присуствовао парастосу погинулим борцима протеклог отаџбинског рата.

Општинска борачка организација “Илиџански борац” и Мјесна борачка организација Касиндо традиционално организују културно-спортску манифестацију “Дани касиндолског батаљона”, као знак сјећања на погинуле борце тог краја.

Поводом обиљежавања “Дана Касиндолског батаљона” одржава се и меморијални турнир у малом фудбалу “Бошко Вујадин”, у знак сјећања на команданта Интервентног вода Касиндолског батаљона.

Припадници Касиндолског батаљона ратовали су на ширем подручју Сарајева, од Трескавице до оловског ратишта и часно и јуначки носили име мјеста из кога долазе. Осим у овој јединици, борци Касиндола су били активни и у многим другим јединицама, попут Оклопне бригаде, као и Прве и Друге сарајевске бригаде.