ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО НА ОБИЉЕЖАВАЊУ СЛАВЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

2064

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је, данас на Палама, славу Борачкој организацији Републике Српске, која, како је рекао, окупља све који су заслужни за постојање Републике.

Вуковић је, на обиљежавању славе општинске Борачке организације Пале, рекао да је ово прва година обиљежавања Митровдана код реновираног споменика погинулим борцима, који заслужује карактер републичког споменика.

Вуковић је рекао да постоје одређена неријешена питања код борачке популације, као што су радна мјеста и смјештај дјеце погинулих бораца.

„Надам се да ће синергијом институција на републичком и локалном нивоу ти проблеми бити брже ријешени“, истакао је Вуковић.

Парастосом за борце погинуле у протеклом одбрамбено–отаџбинском рату, који је служен у цркви Успења Пресвете Богородице на Палама, полагањем вијенаца на Спомен-обиљежје погинулим борцима и славским обредом, општинска Борачка организација обиљежила је данас крсну славу Светог великомученика Димитрија – Митровдан.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић присуствовао је парастосу погинулим борцима у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама, гдје је Борачка организација „Илиџански борац“ из Источне Илиџе, ломљењем славског колача обиљежила Митровдан.

На Сокоцу је поводом Митровдана служена Света литургија у цркви Светог пророка Илије, као и парастос погинулим српским борцима, те положени вијенци на Централно спомен-обиљежје, на коме је исписано 1.250 имена бораца погинулих на подручју Сарајевско-романијске регије.

Вијенце на спомен-обиљежје на Сокоцу положили су замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић и потпредсједник Скупштине града Мирослав Дивчић.