ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДОВА ИСТОЧНО САРАЈЕВО, САРАЈЕВО И ПРЕДУЗЕЋА EYOF 2019 ПУТУЈУ У РИМ ПО ОЛИМПИЈСКИ ПЛАМЕН

1578

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић са делегацијом града Сарајева отпутоваће сутра у Рим по олимпијски пламен који ће донијети у Бањалуку, гдје ће бити приређен свечани дочек у организацији Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.  Олимпијски пламен биће потом однесен у Сарајево, гдје ће 10. фебруара свечано бити отворен зимски Европски омладински олимпијски фестивал – EYOF 2019.

Са делегацијом градова Источно Сарајево и Сарајево конвојем аутомобилског бренда „Џип“ кренуће и делегација предузећа EYOF 2019.

Конвој бренда „Џип“, који је дијамантски спонзор ЕYOF-а 2019, требало би да у Рим стигне у четвртак, 31. јануара, гдје ће градоначелник Рима и представници Европског олимпијског комитета предати пламен делегацији ЕYOF-а 2019, након чега ће конвој кренути назад за Сарајево.

EYOF 2019 биће званично одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву.
Церемонија свечаног отварања биће одржана 10. фебруара на стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“ у Сарајеву.

Свечано затварање предвиђено је 15. фебруара испред зграде Градске управе Источно Сарајево, уз спектакуларан концерт великих музичких звијезда и ватромет.