ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПРИСУСТВОВАЛИ ОБИЉЕЖАВАЊУ МИТРОВДАНА У ГРАДСКИМ ОПШТИНАМА

989

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, поводом Митровдана, крсне славе Борачке организације Пале, положио је данас вијенац на централно спомен-обиљежје борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Градоначелник Источног Сарајева честитао је славу свим борцима, старјешинама и командантима Војске Републике Српске, као и предсједницима борачких организација, те изразио задовољство што је на Палама изграђено централно спомен-обиљежје које заслужују погинули борци, али и Пале.

„Предстоји нам борба за права људи из категорије борачке популације. Ми, као појединци који смо у јавним институцијама, морамо да признамо да ту посао није завршен, јер су још отворена питања њиховог запошљавања“, рекао је Вуковић.

Представници Градске управе Источног Сарајева присуствовали су данас обиљежавању славе Борачке организације Републике Српске, које је организовано у градским општинама, гдје су служене литургије и положени вијенци на споменике погинулим борцима. Замјеник градоначелника Данко Вучетић, у име Града Источно Сарајево, положио је вијенац погинулим борцима Сокоца.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је славском обреду у Источној Илиџи. Према ријечима Лучића, била је ово прилика да разговара са борцима и породицама погинулих бораца, које годинама муче исти проблеми.

„Борачка организација ‘Илиџански борац’ обиљежава током године два значајна датума; Дане одбране Илиџе и Дане касиндолског батаљона, када је организовано масовније окупљање бораца. Борачка слава у овој општини обиљежена је данас славским обредом у цркви на Вељинама, како то традиционално раде борци Источне Илиџе“, рекао је Лучић, додајући да је ова локална заједница дала немјерљив допринос у одбрамбено-отаџбинском рату и очувању Републике Српске.