ПРОГРАМ ОБИЉЕЖАВАЊА 9.ЈАНУАРА – ВУКОВИЋ „УЗДРЖАН“

1181

Члан Одбора за обиљежавање прославе Дана Републике Српске 9. јануара Ненад Вуковић није, на јучерашњој сједници Одбора за прославу Дана Републике Српске, подржао Програм обиљежавања у којем су, како је истакао, сви догађаји поново резервисани за Бању Луку и само један за Брчко.

„Прошле године сам подржао Програм због обећања да ће ове године бити испоштована моја сугестија да се уважи чињеница да је 9.јануар датум везан за наш крај, првенствено за Сарајево, гдје је у хотелу ‘Холидеј ин’ 1992.године проглашена Српска Република БиХ“, рекао је Вуковић.

Вуковић је подсјетио чланове Одбора да су Источно Сарајево и Пале родно мјесто Републике Српске и мјесто стварања многих институција, те да је потребно да се у том дијелу Републике Српске организује догађај републичког карактера са високим званицама и великом медијском пажњом.

„Имамо информацију да ће Одбор, ипак, понудити организовање концерта Полицијског оркестра МУП-а уз обраћање предсједника Републике Српске, 10.јануара у Источном Сарајеву. То би било показивање добре воље од стране Одбора и ми ћемо као Градска управа подржати сваку активност у Источном Сарајеву и Палама“, истакао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

„Ипак, очекујемо да ова значајна манифестација наредне године буде организована са више програмских саадржаја у Источном Сарајеву. Зашто не би и комплетан програм са дефилеом и пријемима био организован у Источном Сарајеву, гдје имамо све неоходне капацитете за такву врсту манифестације?“, запитао је Вуковић, додајући да грађани Источног Сарајева то заслужују.