ПРВА РЕВИЈА ФОЛКЛОРА ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1726

Градска управа Источно Сарајево, поводом обиљежавања 25 година града Источно Сарајево и крсне славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, организује Прву ревију фолклора која ће бити одржана у четвртак, 13. септембра у Културном центру Источно Ново Сарајево у 19 часова.

У богатом културно-умјетничком програму учествују културно-умјетничка друштва из свих шест градских општина, као и мушке и женске изворне групе. Публика ће имати прилику да ужива у изванредним кореографијама које осликавају обичаје и традицију народа сарајевско-романијске регије.

У програму наступају: КУД „Младост“ Пале, СКУД „Братство“ Источна Илиџа, СКУД „Бошко Вујадин“ Источна Илиџа, КУД „Славија“ Источно Ново Сарајево, КУД „Романијска врела“ Мокро, КУД „Романијска луча“ Соколац, КУД „Црепољско“ Источни Стари Град и Фолклорна секција „Трново“. Улаз за Прву ревију фолклора у Источном Сарајеву је бесплатан.

Поводом славе града, у недјељу, 16. септембра у Културном центру Пале биће одржана Свечана академија на којој ће бити додијељене плакете и захвалнице истакнутим појединцима који су дали допринос развоју и афирмацији Источног Сарајева. Програмом Академије предвиђена је и пројекција кратког филма „Страдање Светог Петра Дабробосанског“, посвећеног животу, дјелу и страдању митрополита дабробосанског Петра Зимоњића. Прије Свечане академије, у недјељу, у 17 часова, биће служена света архијерејска литургија у Саборној цркви у Сарајеву.

У понедјељак, 17. септембра, биће служена литургија у Храму Светог свештеномученика Петра Дабробосанског у Војковићима. Славски ручак и ломљење славског колача биће обављени у Парохијском дому, у порти Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу.

Градска управа Источно Сарајево, у оквиру обиљежавања крсне славе и прославе јубилеја – 25 година постојања града Источно Сарајево, организује богат културни и спортски програм; ревију културно-умјетничких друштава, турнир у кошарци и турнир у шаху.