„РИТАМ ЕВРОПЕ“ СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ПРВИ ПУТ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ! ГРАД ДОМАЋИН-ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1061

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор „Ритма Европе“ Игор Карадаревић потписаће у четвртак, 28. 11. 2019. године,  споразум о сарадњи у организацији и реализацији овог значајног међународног музичког такмичења, које ће, сљедеће године, први пут бити одржано у Републици Српској. Домаћин такмичења биће град  Источно Сарајево.

Потписивање споразума планирано је у 11 часова, у кабинету градоначелника. Изјаве за медије предвиђене су у 12 часова.

„Ритам Европе“ је највеће дјечије музичко такмичење које се, уз подршку  амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела, већ 11 година одржава у земљама Европе.

Дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ осмишљено је у складу са Еворопском повељом  о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу. Циљ манифестације јесте промоција, развој и препознавање младих талената, те промоција интеркултурних односа, толеранције, родне равноправности, поштовања људских права, сарадње и цјеложивотног учења.

Дјеца основношколског и средњошколског узраста представљаће на овом такмичењу више од 20 земаља Европе, Аусталију и Израел. Такмичиће се у модерном плесу и пјевању, а припремаће их тим стручњака са вишегодишњим ускуством.