САРАДЊА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО СА ПОЛИЦИЈОМ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

644

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас информацију о стању безбједности на подручју града за прошлу годину, у којој се предлаже континуирано присуство полиције на магистралним путевима на којима се догађају саобраћајне незгоде.

Представници градске власти затражили су и да се у наредном периоду, због мигрантске кризе, пронађе начин да се на подручју града стационира одјељење антитерористичке јединице.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић рекао је да је заједнички пројекат видео-надзора, који је реализован средствима града, дао резултате, а настављен је постављањем уређаја за ноћно осматрање /ИЦ уређај/ на свим важним контролним тачкама.

Вучетић је рекао да би требало обезбиједити и присуство антитерористичке јединице у Источном Сарајеву.

„Због специфичне ситуације у Источном Сарајеву, близине Сарајева и мигрантске кризе, морамо пронаћи начин да се то одјељење у наредном периоду стационира на подручју нашег града“, истакао је Вучетић.

Вучетић је, коментаришући информацију о раду Пореске управе Републике Српске, рекао да сви јавни приходи прикуљени на подручју града биљеже раст у односу на 2018. годину, те додао да су на подручју општине Соколац наплаћени и порези из ранијих година.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је стање безбједности на подручју града Источно Сарајево, према свим статистичким показатељима, задовољавајуће, чему је допринијела реализација пројекта видео-надзора, оснивање Форума за безбједност, оснивање полицијских станица Источна Илиџа и Источни Стари Град, као и формирање Станичног одјељења полиције на Требевићу.

Шеховац је изразио задовољство сарадњом са Градском управом Источно Сарајево, те истакао да увијек има простора да се она унаприједи заједничким пројектима, како би стање безбједности било још боље и грађани безбједнији.

Шеховац је поменуо и тешко убиство Милоша Остојића, које се догодило почетком прошле године, те нагласио да заједно са Управом за тешки криминалитет раде на проналаску починиоца.

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас и одлуку о спајању Јавног предузећа „Градски радио“ и „Медија маркета“, односно телевизије „ОСМ“.