СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА 28 ПОГИНУЛИХ РАДНИКА ФАБРИКЕ „ФАМОС“

1148

У кругу Фабрике „Фамос“ на Палама јуче је служен парастос за 28 радника овог предузећа који су погинули као борци Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је новинарима да се треба адекватно одужити ствараоцима и браниоцима Републике Српске.

Он рекао да се сада, у периоду када се пројектује буџет, треба размиљати о повећању личне и породичне инвалиднине и борачког додатка.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је служен помен онима који су страдали бранећи своја мјеста становања, те истакао да у БиХ није било никакве агресије како то тврде из Федерације БиХ.

Вуковић је рекао да је обавеза свих, како на локалном, тако и на републичком нивоу, да присуствују оваквим догађајима како би одали почаст људима који су дали животе за стварање Републике Српске и одбрану српског народа.

Он је подсјетио да су током рата уништени капацитети фабрике „Фамос“, који су раније били статусни симбол.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је српски народ кроз вијекове морао да брани своју државу, као што је то чинило и 28 хероја, радника „Фамоса“.

„Једини начин да се њима одужимо јесте да гајимо сјећање на њих, те покажемо велику пожртованост када је у питању запошњавање чланова породица погинулих бораца“, рекао је Југовић и додао да ће општина Пале, приликом креирања буџета за наредну годину, настојати да максимално помогне породицама погинулих бораца.

Вијенце и цвијеће на спомен-обиљежје радницима „Фамоса“ у кругу фабрике положили су чланови породица погинулих бораца, делегације општинске Борачке организације, представници општине Пале, града Источно Сарајево, СУБНОР-а Пале, Црвеног крста Републике Српске, те представници јавног живота Пала.

 

/Срна/