ИСТОЧНА ИЛИЏА – ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО: Одржан хуманитарни базар за дјецу са инвалидитетом

1198

У Источном Сарајеву данас је одржан хуманитарни базар „Живи здраво – чувај околину“ на којем су изложени производи од рециклираних материјала, а приходи од продаје биће донирани Удружењу за дјецу и родитеље са инвалидитетом „Вратите нам осмијех“.

Предраг Шаровић, менаџер пројекта „Буди природно инклузиван“ у оквиру којег се одржава базар, рекао је Срни да је циљ базара смањење стопе дискриминације дјеце са посебним потребама и представљање производа од рециклираног и природног материјала који су креирани током инклузивних радионица.

Он је додао је један од циљева базара указивање јавности да се рециклирани и природни материјали могу поново употријебити и тиме смањити отпад и угрожавање животне средине.

„Изложене производе као што су накит, боце, врећице и украсне кутијице заједно је правило шесторо дјеце са посебним потребама и 12 ученика Гимназије и средње стручне школе Источна Илиџа“, рекао је Шаровић.

Према његовим ријечима, производе продају по симболичним цијенама од двије до пет КМ, а ко је у могућности може да да и више.

Пројекат „Буди природно инклузиван“ организује Омладинска организација „Натура“ из Источног Сарајева у сарадњи са Гимназијом и средњом стручном школом Источна Илиџа и Удружењем за дјецу и родитеље са инвалидитетом „Вратите нам осмијех“.

/Срна/