СРЂАН ЗЛОБЕЦ ПОБЈЕДНИК ПРВОГ ПОЈЕДИНАЧНОГ ПРВЕНСТВА ГРАДА У ШАХУ

1624

Срђан Злобец из ШК Славија побједник је Првог појединачног првенства града Источно Сарајево у шаху, које је протеклог викенда одржано у холу Градске управе Источно Сарајево.

Друго мјесто заузео је Предраг Батинић из ШК Гласинац Соколац, а трећи је био Зоран Шешлија, члан ШК Хендикеп из Источног Новог Сарајева.

Најбољи у категорији младих до 20 година био је Владимир Зеленовић, члан ШК Мат из Источне Илиџе, а у категорији ветерана старијих од 70 година побиједио је Перо Петровић из ШК Хендикеп из Источног Новог Сарајева.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић пожелио је шахистима много среће у такмичењу, те изразио наду да ће ово првенство постати традиционално.

„Град Источно Сарајево подржао је финансијски одржавање Првог појединачног првенства града у шаху, а настојаћемо да и убудуће будемо подршка у организацији оваквих и сличних такмичења“, рекао је Лучић.

Организатор првенства био је Шаховски клуб Славија из Источног Сарајева. Предсједник ШК Славија Јово Јањић задовољан је протеклим првенством.

„Услови за игру били су одлични, простор у холу Градске управе идеалан за овакву врсту такмичења. Такмичари који су учествовали показали су велико умијеће и висок квалитет. Добили смо све похвале за организацију и надамо се да ће ово такмичење постати традиционално“, рекао је Јањић.

Јањић је захвалио предсједнику Скупштине града Мирославу Лучићу и Градској управи за подршку у организацији првенства.