Ухапшен Мирослав Илић: У стану крио аутоматске пушке и бомбе

1991

Мирослав Илић (53) из Лакташа ухашен је након што је полиција претресла његов стан у тој општини и пронашла те заплијенила већу количину оружја и муниције за које није имао дозволу.

Како сазнајемо, заплијењене су двије аутоматске пушке, пушка „М48“, пиштољ, три ручне бомбе и више комада муниције, као и четири оквира за аутоматску пушку и један за пиштољ.

У Полицијској управи Бањалука су, наводећи иницијале, рекли да ће одузето и депоновано оружје послужити као доказ у кривичном поступку.

– Осумњичени се терети за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја – рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

О овом случају обавијештено је и Окружно тужилаштво Бањалука, којем ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Сличан случај забиљежен је и протекле седмице у Голешима код Бањалуке када је у кући Миленка Грмуше пронађена већа количина војне опреме и наоружања.

Тада су заплијењени митраљези „М53“ и „чешка збројовка АД“, пушкомитраљез „М72“, аутоматска пушка „АБ2“, аутоматска пушка „томсон“, двије аутоматске пушке „шпагин“, те двије аутоматске пушке „МП40“ такозвани шмајсер.

Осим тога, заплијењени су полуаутоматска пушка са бајонетом, двије пушке „М48“ и пушка „Г41 дукс“, те ловачки карабин, полуаутоматска пушка „паповка“, пушка такозвана „талијанка“, полуаутоматски снајпер „застава М76“, аутоматска пушка „АБ“, као и пушка ручне израде и два аутоматска пиштоља, пиштољ – „шкорпион“ и „црвена застава“.