СУТРА НАЈАВА ТАКМИЧЕЊА „ЈАХОРИНА УЛТРА ТРЕИЛ“

1186

Четврто издање Јахорина Ултра Треила (ЈУТ), међународног такмичења у треил трчању које ће бити одржано од 27. до 29.07.2018. године на стазама у природи између Сарајева и Источног Сарајева биће најављено сутра, на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

На конференцији за новинаре учествоваће градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, под чијим покровитељством се организује овогодишња трка, директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић, извршни директор Олимпијског центра „Јахорина“ Ива Ивкић, портпарол „Sunnyland“ Драгана Куртагић, маркетинг менаџер Ски-центра „Равна планина“ Борислава Пурковић и директор „Јахорина ултра треила“ Сања Каваз.

Биће представљене и новине на које се организатор трке „Јахорина ултра треил“ одлучио с циљем што боље промоције манифестације, али и туристичке понуде Сарајевско-романијске регије.

Организатор трке заједно с Туристичком организацијом града Источно Сарајево, Олимпијским центром Јахорина, ски центром Равна планина и забавним парком Sunnyland покреће јединствену иницијативу названу „ЈУТ Bloggers Network“.

Ријеч је о међународној мрежи блогера-тркача и представника медија који ће, објављујући актуелности у вези с трком на Јахорини, континуирано радити на промоцији највећег бх. такмичења у траил трчању, те на тај начин помоћи да његово овогодишње издање буде најмасовније до сада.

Организатори ће, заједно са партнерима, овом иницијативом промовисати и бесплатне садржаје који очекују учеснике трке да би им показали све оно због чега би туристи заљубљеници у природу и активности на отвореном требало да изаберу Сарајевско-романијску регију за дестинацију и „Јахорина ултра треил“ као главни разлог доласка.

Осим промоције трке, циљ иницијативе јесте и да се продужи број дана које учесници трке планирају да проведу у БиХ, како би се повећао број остварених ноћења и остварили већи приходи кроз активни туризам.

Такмичење „Јахорина Ултра Треил“ одвија се на стазама различите дужине на којима могу учествовати, како тркачи рекреативци, тако и професионалци. Догађај је конципиран тако да промовише природно, културно, историјско и олимпијско насљеђе.

Конференција за новинаре на којој ће бити најављена овогодишња трка биће одржана у уторак, 20.2.2018. године у згради Градске управе Источно Сарајево са почетком у 12.00 часова.