СУТРА СЕМИНАР ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ЗЕМАЉА УЧЕСНИЦА ЕYОF-а, ВУКОВИЋ ДОМАЋИН ВЕЧЕРЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ НА ЈАХОРИНИ

1425

На Јахорини ће сутра почети семинар шефова мисија свих земаља учесница Европског зимског омладинског олимпијског фестивала – EYOF 2019, чији су домаћини градови Источно Сарајево и Сарајево.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић биће домаћин вечере добродошлице, која ће бити приређена сутра у 20 часова у Хотелу Термаг на Јахорини.

У сриједу, 14. новембра, у 10.00 часова биће одржана конференција за новинаре.
Конференцији ће присуствовати министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, министар цивилних послова БиХ Адил Османовић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, градоначелник града Сарајево Абдулах Скака, као и директор EYOF 2019 Сенахид Годињак.

Програмом семинара предвиђен је и обилазак свих локација и борилишта на којима ће бити одржана спортска такмичења EYOF-a, у фебруару сљедеће године.

Делегације из 36 европских земаља и технички делегати за осам спортова који ће бити представљени на EYOF-u посјетиће Јахорину, Дворишта, Спортску дворану „Пеки“ у Палама и Стадион „Славија“ у Источном Новом Сарајеву, те Скендерију, Зетру, Игман и Бјелашницу.

Семинар ће трајати до петка, 16. новембра.

Европски зимски омладински олимпијски фестивал EYOF биће одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву уз учешће спортиста из 46 земаља. Пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.