СУТРА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ СЛАВЕ ГРАДА

992

Поводом славе града Источно Сарајево – Светог Петра Дабробосанског, у понедјељак, 16. септембра биће одржана свечана академија на којој ће институцијама и појединцима  бити уручена признања за изузетан допринос развоју града.

Повеља града Источно Сарајево ове године додијељена је Влади Србије, Златна плакета града постхумно се додјељује Предрагу Ласици, а захвалница Синиши Берјану.

Предсједник комисије за награде и признања Града Источно Сарајево Горан Шеховац рекао је раније, образлажући приједлог комисије, да је Влада Србије задужила грађане Источног, некада Српског Сарајева, још из времена одбрамбено-отаџбинског рата.

„Влада Србије и посљедњих година инвестирала је значајна средства у изградњу објеката и инфраструктуре на подручју нашег града“, рекао је Шеховац, подсјећајући да су, помоћу средстава која су стигла из Србије реализовани значајни пројекти у свим градским општинама.

Шеховац је рекао да је, на приједлог Клуба одборника СДС, златна плакета постхумно додијељена бившем градоначелник Источног Сарајева Предрагу Ласици, који је дао немјерљив допринос изградњи овог града, а да је због својих заслуга у развоју Универзитета Источно Сарајево и промоцији нашег града, захвалницу заслужено добио актуелни амбасадор БиХ у Јапану, Синиша Берјан.

Свечана академија, поводом славе града – Светог Патра Дабробосабског, биће одржана у понедјељак, 16. септембра у 19 часова у Културном центру Источно Новоо Сарајево.

Света литургија, поводом славе града Источно Сарајево,  биће служена у уторак, 17. септембра у 9 часова у цркви Светог свештеномученика Петра  Дабробосанског у Војковићима.

Ломљење славског колача и славски ручак биће уприличени у  уторак, 17. септембра  у 13 часова у Свадбеном салону „Дар“ у Источној Илиџи.