СВЕЧАНО ОТВОРЕН КАБИНЕТ КУЛИНАРСТВА У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ „28. ЈУНИ“

918

Представници Градске развојне агенције Источног Сарајева и Средње школе „28. јуни“ из Источног Сарајева свечано су данас отворили нови кабинет за извођење практичне наставе ученика кулинарског смјера, опремљен по најсавременијим стандардима.

Директор Градске развојне агенције Источног Сарајева Младенка Пандуревић рекла је да кабинет посједује савремену опрему, апарате, нове керамичке и радне површине, ситни инвентар и све што је потребно за квалитетно извођење практичне наставе.

„Пројекат ‘Прилика плус’, у оквиру којег су издвојена средства за опремање кабинета практчине наставе у овој средњој школи, реализован је у протеклих годину дана. Средства у износу 35.000 КМ обезбиједили смо уз помоћ швајцарске владе“, рекла је Пандуревић.

Пандуревић је изразила задовољство због чињенице да је Градска развојна агенција омогућила реализацију пројекта који је намијењен побољшању услова у образовним установама.

„У ранијим фазама овог пројекта обезбиједили смо обуку ментора и наставника, као и одређене измјене наставних програма, како бисмо практични дио наставе прилагодили потребама тржишта и савременом начину образовања, који ће ученицима омогућити стицање знања и вјештина који ће им требати након завршеног школовања“, истакла је Пандуревић.

На данашњој презентацији, ученици другог разреда средње школе показали су своја кулинарска умијећа. Материјал неопходан за спремање различитих јела и посластица обезбиједила је Градска развојна агенција Источног Сарајева, која је била и носилац цијелог пројекта у Средњој школи „28. јуни“.