СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ЉЕТНА СЕЗОНА НА ЈАХОРИНИ, ВУКОВИЋ: ТУРИЗАМ ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1330

На Јахорини је вечерас свечано отворена љетна туристичка сезона током које ће бити одржан први љетни фестивал „Фестивал 365“. Љетну сезону званично је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.

„Овај догађај у наредна три дана биће пробни испит за наредну зимску сезону, ЕYOF  и  велики `Егзит` на зиму 2019. године“, рекао је Глухаковић.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да је Јахорина ове године имала 131 дан скијања, што је било највише у региону.

„Када смо инвестирали у објекте, циљ нам је био да имамо срећног скијаша који ће се враћати на ову планину“, рекао је Љевнаић, додајући да у ОЦ Јахорина имају жељу да и љетна сезона буде на истом нивоу као и протекла зимска. Љевнаић је уручио захвалнице заслужнима за протеклу успјешну сезону.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, поздрављајући присутне, рекао је да оно што је урађено на Јахорини протекле зимске сезоне заслужује свако поштовање.

„Туризам је за нас у граду Источно Сарајево приоритет и нешто што представља велику развојну шансу града и регије. И у Стратегији развоја града Источно Сарајево туризам је наведен као један од приоритета“, нагласио је Вуковић.

„Фестивал 365“ отворен је вечерас концертом поп пјевачице Северине, док ће сутра госте забављати Петар Грашо и Lexington бенд.

У току трајања Фестивала биће одржане ди-џеј журке, различита спортска такмичења, вожња квадовима и лет параглајдером.