ТАКМИЧЕЊЕ „РИТАМ ЕВРОПЕ“ У СЕПТЕМБРУ НА ПАЛАМА

941

Дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ требало би да буде одржано у септембру у Спортској дворани „Пеки“ на Палама, начелно је договорено на данашњем састанку представника града Источно Сарајево и чланова тима за организацију.

Директор програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић рекао је новинарима након састанка да ће датум одржавања такмичења бити накнадно одређен, најавивши наставак промотивне кампање за дјецу Српске, као и припреме за телевизијски пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

„Свих 14 градова и општина који учествују у такмичењу већ су прошле седмице имали локалне пробе, а сада иду и сценске. Настављамо старим ритмом који нам је заустављен средином марта због епидемије вируса корона“, нагласио је Карадаревић.

Он је подсјетио да се „Ритам Европе“, највеће европско дјечије музичко такмичење, први пут одржава у Републици Српској, те да му је посебно драго што је Источно Сарајево домаћин, чије руководство разумије све комплексности и потребе оваквог догађаја.

„Очекујемо да дигнемо стандарде телевизијског преноса у Републици Српској и милионску гледаност. Очекујем да побиједи најбољи. Имаћемо СМС гласање уживо и чланове жирија, који ће гласати. Очекује нас два сата веома доброг и квалитетног програма. Имаћемо укључење из Шведске, Кипра и Београда, али ће право гласа имати искључиво домаћа публика“, појаснио је Карадаревић.

Састанку су присуствовали и такмичари из Источног Сарајева, који ће симболично на такмичењу представљати Србију – извођач пјесме Ана Марија Васиљевић, те плесачи Милан Милинковић и Анђела Симић.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић истакао је да се „Ритам Европе“ емитује у бројним европским земљама, те да је то одлична прилика за промоцију Источног Сарајева и Републике Српске.

„Ово је прилика да се промовишу и развију музички таленти из цијеле Републике Српске. На овом такмичењу учествује 14 општина и градова и сваки град представља једну државу и пјева на језику те земље“, навео је Вучетић.

Васиљевићева /14/ је рекла да очекује побједу и да ће се потрудити да наступ прође у најбољем реду.

Милинковић /18/ је изразио задовољство што ће овогодишње такмичење бити одржано у Републици Српској и Источном Сарајеву и што баш они представљају Србију извођењем пјесме „Цео свет је наш“.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе“ одржава се већ 11 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Право учешћа на овој музичкој смотри имају дјеца и омладина од 12 до 20 година.

Музичко такмичење „Ритам Европе“ требало је да буде одржано крајем маја у Источном Сарајеву, уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске, али је одгођено због мјера забране окупљања усљед епидемије вируса корона.

/Срна/