ТОШИЋ: ЈАХОРИНА ИМА КАПАЦИТЕТ ДА ЖИВИ 365 ДАНА

1906

Љетна сезона на Јахорини свечано ће бити отворена фестивалом „Јахорина 365 фест“, који ће на овој планини бити одржан од 29. јуна до 1. јула, рекао је Срни директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић.
Тошић је истакао да фестивал представља спој забавних и спортских манифестација – од концерата и ди-џеј журки, бициклистичких трка и такмичења, до трка у штиклама, а биће организована и вожња квадовима, као и показни лет параглајдером.

Такмичења ће бити одржавана на платоу Пољице, а ди-џеј журке испред хотела на Јахорини.

Тошић је рекао да ће фестивал свечано бити отворен у петак, 29. јуна у 16.00 часова, када ће бити уручене захвалнице заслужним за протеклу успјешну сезону, а послије тога слиједе ди-џеј журка и концерт поп пјевачице Северине.

Тошић је рекао да ће у суботу, 30. јуна, концерт одржати Петар Грашо, као и Лексингтон бенд. Вечерњи концерти ће бити одржавани на платоу испред хотела „Бистрица“, а концерт Петра Граше, који ће бити по дану, у суботу 30. јуна, биће на платоу „Пољице“.

„Послије веома успјешне зимске сезоне, са истом енергијом желимо максимално да усмјеримо све наше капацитете на љетну, како би била што успјешнија. С тим у вези, Министартсво трговине и туризма Републике Српске, Олимпијски центар `Јахорина` и Туристичка организација су кренули у организацију догађаја поводом отварања љетне сезоне“, навео је Тошић.

Он је оцијенио да Јахорина има капацитет да живи и ради цијелу годину, те да се и тежи ка томе.

У том погледу, каже Тошић, и хотели су понудили ниже цијене аранжмана током фестивала, тако да је могуће за 29 КМ резервисати два ноћења.

„Све иде преко агенције `Сол Азур` која је задужена за реализацију овог пројекта и преко ње се може резревисати смјештај и карта за концерте. Цијена карте за концерте Северине и Легсингтон бенда износи 20 КМ, а концерт Петра Граше је бесплатан“, рекао је Тошић.

Он је навео да се карте могу купити путем сајта купикарту.ба, а за неколико дана биће у продаји и на локацијама у Источном Сарајеву и на Јахорини.

Тошић је најавио да ће у јулу бити организовани фудбалски и кошаркашки кампови „Црвене звезде“ и „Партизана“, као и фудбалски камп „Короман“ који почиње 1. јула.

„Послије тога, 29. јула биће организовна међународна трка `Јахорина ултра трејл`која ће окупити око 25 земаља учесника и то сигурно потврђује да је Јахорина препозната као озбиљна дестинација за љето“, истакао је Тошић.

Он је најавио и да ће женска Одбојкашка реперезентација Србије дио припрема одрадити на олимпијској љепотици Јахорини.

Тошић је додао да је за љетну сезону важан и завршетак изградње вјештачког језера који се налази на врху Јахорине, а који ће послужити и као акумулација за систем вјештачког осњежавања током зимске сезоне.

Он је рекао да Туристичка организација Источно Сарајево користи сваку прилику да би промовисала понуду која је богата, занимљива и разноврсна.

„С тим у вези, редизајниран је и сајт који је урађен по најсавременијим стандардима, јер је жеља да се прати експанзија развоја туризма и посјећеност града, како би на једном мјесту све било представљено. На нашем сајту истоцносарајево.травел заинтересовани ће моћи да пронађу ажуриране и корисне информације“, закључио је Тошић.

 

 

/Срна/