ГРАДСКА РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА РЕАЛИЗУЈЕ ПРОЈЕКАТ КВАЛИТЕТНИЈЕГ ОБРАЗОВАЊА У СРЕДЊИМ СТРУЧНИМ ШКОЛАМА

1355

Ученици ЈУ СШЦ “Петар Кочић” из Зворника, угоститељског смјера конобар, пред челницима Градске управе, професорима, гостима и ученицима полагали су јавно матурски испит. Том приликом показали су шта су практично научили током трогодишњег школовања и уједно промовисали своје занимање.

Директорица школе Биљана Писић посебну захвалност изразила је Градској развојној агенцији Источно Сарајево, односно Републичког агенцији за развој малих и средњих предузећа и програму Прилика Плус, у оквиру којег су подржана угоститељска занимања, што је омогућило ученицима квалитетније услове за извођење практичне наставе, како у школском кабинету тако и у партнерским објектима.

Ове активности дио су пројекта „Практична настава на радном мјесту Источно Сарејево/Зворник“, који је реализовала Градска развојна агенција Источно Сарајево.

Пројекат је дио ширег програма „Прилика Плус“ који подржава Влада Швајцарске, а реализује Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, док Градска развојна агенција има улогу координатора на пројекту чија је укупна вриједност око 28.000 КМ.

Циљ пројекта јесте да се унаприједе услови за извођење практичне наставе, како у школама, тако и на радним мјестима. Пројекат траје осам мјесеци, а изабране средње школе добиће могућност да опреме кабинете за извођење практичне наставе.

Угоститељски објекти који су дио пројекта добиће могућност да уз обучени радну снагу добију прилику да постану конкурентнији на тржишту рада, а у оквиру пројекта помоћи ће им се и кроз суфинансирање дијела њихових трошкова.