ТОШИЋ: ЈАХОРИНА СВЕ ТРАЖЕНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА

1244

Директор Туристичке организације „Јахорина – Град Источно Сарајево“ Игор Тошић изјавио је Срни да је Јахорина постала све траженија дестинација и озбиљан ски-центар који нуди велики број туристичких садржаја, а захваљујући систему за вјештачко осњежавање гарантује значајан број скијашких дана.

Тошић је рекао да се од предстојеће зимске туристичке сезоне много очекује, јер се у ову олимпијску љепотицу доста улагало у протеклом периоду, а оно што ће сигурно да обиљежи сезону јесте кабинска гондола, чије отварање је планирано у суботу, 30. новембра уз концерт Саше Матића.

„Зимску сезону сигурно ће да краси низ великих догађаја. Већ 7. децембра очекује нас ски-опенинг и концерт британске звијезде Брајана Ферија, затим концерти Ђорђа Давида и Аце Лукаса 28. децембра, те Рамба Амадеуса и многих других музичких звијезда. Све што радимо је с циљем привлачења све већег броја туриста и богатије туристичке понуде“, нагласио је Тошић.

Он је истакао да су стазе унапријеђене, направљено је пет километара нових стаза, осњежена је комплетна стаза Пољице, савремени систем за вјештачко осњежавање гарантоваће већи број скијашких дана…

„Све то нам даје за право да вјерујемо да ће ова сезона оборити рекорде када је ријеч о туристичким посјетама Јахорини и Источном Сарајеву“, закљуичо је Тошић.

Он је нагласио да су у прошлој зимској сезони на Јахорини забиљежене посјете туриста из 62 земље, а у претпрошлој из 56.

„Велико је интересовање туриста из Русије. Прије мјесец дана Јахорину и Источно Сарајево посјетило је 35 тур-оператера и новинара из Русије, што је од великог значаја“, навео је Тошић.

Он је истакао да су Јахорина и Источно Сарајево посебно постали интересантни и туристима из Кине због безвизног режима са БиХ.

 

/Срна/