ТОШИЋ: СА НАЗИВОМ „ЈАХОРИНА“ БИЋЕМО ПРОДОРНИ И ПОСЕБНО ПРЕПОЗНАТЉИВИ

1026

Директор Туристичке организације „Јахорина“ Игор Тошић рекао је у изјави за Катеру да је јако задовољан и срећан што ће градска туристичка организација под овим именом убудуће представљати град Источно Сарајево и источни дио Српске у региону и Европи.

Тошић тврди да ће Туристичка организација, која дјелује на подручју града Источног Сарајева, од сада под називом „Јахорина“ бити препознатљива на свим сајмовима туризма, конгресима и студијским посјетама, јер носи назив највећег туристичког бренда Републике Српске, олимпијске планине Јахорине.

„Захвалан сам одборницима који су препознали добронамјерност и продуктивност мог захтјева да се промијени име Туристичке организације Источно Сарајево у „Јахорина“, јер је ћемо овим пробудити интересовање туриста, медија, агенција и сигурно да ће наша будућа комуникација бити много једноставнија“, каже Тошић.

Он тврди да ће уз нови назив, Туристичка организација ријешити све проблеме у комуникацији, које су до сад имали са новинарима и туристима на сајмовима, на којима су представљали туристичке потенцијале из Источног Сарајева.

„Ми ћемо уз Јахорину имати могућност да представимо све друге микро и секундарне дестинације и самим тим ћемо промовисати и град Источно Сарајево. Са Јахорином ћемо да будемо продорни, интересантни и посебно препознатљиви“, истиче Тошић.

Против одлуке да се промијени назив Туристичке организације, на претходној сједници Градске скупштине били су одборници СНСД-а, који сматрају да је Туристичка организација већ довољно афирмисана.

Они су навели да нису на вријеме информисани о овом приједлогу, да је Јахорина бренд цијеле Републике Српске, да је не може један град „својатати“, те да се остале дестинације попут Равне планине, Требевића и Романије не смију занемарити.

Након ове одлуке, у јавности се појавило неколико информација, између осталог и то да се ради о политичкој игри скупштинске већине, што Тошић демантује.

„Одговорно тврдим да ово није никаква политичка игра. Истина је да одборници СНСД-а нису подржали доношење те одлуке и не знам за шта је ту требала посебна припрема, како су они то рекли“, каже Тошић.

Он гарантује да ће се у наредном периоду показати позитивни резултати кад је ријеч о овом питању.

„Имамо одличну сарадњу са Олимпијским центром „Јахорина“ и то потврђујемо чињеницом да смо до сада учествовали у свим догађајима, од којих је већим дијелом Олимпијски центар био покретач, гдје смо пружили сваку врсту помоћи, од финансија до техничке реализације“, каже Тошић.

Тошић додаје да је текућа зимска туристичка сезона у пуном јеку и да са руководством Олимпијског центра раде тимски, јер је свима у интересу напредак и развој планине Јахорине, привлачење туриста и инвеститора, као и реализација будућих инвестиција.

 

 

/Катера/