ТРЕБЕВИЋ ЕКО ФЕСТ ПОЧИЊЕ 25. АВГУСТА

1392

Манифестација „Требевић Еко Фест“ биће одржана од 25. до 27. аугуста у Центру за одмор и рекреацију Брус на Требевићу, уз мноштво различитих еколошких, омладинских, спортских, културних и музичких догађаја, најављено је на прес-конференцији на Требевићу.

У вечерњим часовима предвиђени су концерти на којим ће наступати регионалне звијезде фестивала као што су САРС, Елементал, Скроз, Хелем Нејсе и остали извођачи уз предгрупе и друге бендове, а иза поноћи наступају познати сарајевски ДЈ-еви и многи други.

Одржавање фестивала подржали су градови Сарајево и Источно Сарајево, туристичке организације оба града, као и Делегација ЕУ у БиХ.

Директор фестивала Жељко Антонић изјавио је да је манифестација осмишљена како би скренула пажњу на Требевић и била покретач наредних акција на ревитализацији те планине.

Истакао је да настоје пренијети поруку о важности заштите животне средине као најбитнијег елемента квалитета живота људи, у вријеме када свједочимо загађењу зрака и несташицама воде.

„Сви ми дишемо исти ваздух и пијемо исту воду без обзира с које стране неке линије живимо а кад останемо без свега тога тек онда ћемо постати свјесни колико су подјеле које, нажалост, владају у нашем друштву бесмислене и превазиђене“, рекао је Антонић.

Оба дана фестивала ће паралелно бити одржавани и остали фестивалски садржаји, од оних озбиљнијих едукативних па до разних облика уживања у природи. Посебна пажња је посвећена камп зони у којој је камперима омогућено да уз дводневне улазнице бесплатно поставе шаторе.

Сви који на фестивал дођу бициклом на инфо киоску ће добити бесплатне улазнице за тај дан.

За посјетиоце из Сарајева обезбијеђена је ванредна аутобуска линију за петак и суботу с поласцима испред Земаљског музеја у 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 и 23.00 сата, и са Бруса у 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 22.00 и 24.00 сата.