ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ПРЕДСТАВЉЕНИ НА „БЕОГРАДСКОМ МАНИФЕСТУ“ НА КАЛЕMЕГДАНУ

1424

Туристичка организација Источно Сарајево и Олимпијски центар Јахорина, уз подршку Туристичке организације Српске и Представништва Републике Српске у Србији, промoвишу у Београду, у оквиру „Београдског манифеста“, туристичке потенцијале Источног Сарајева, с посебним нагласком на Јахорину и предстојећу љетну туристичку сезону.

На овогодишњој манифестацији представља се више од 60 учесника из Србије, Републике Српске, Словеније и Црне Горе.

„Веома сам задовољан интензитетом којим раде Туристичка организација Источно Сарајево и ОЦ Јахорина, када је ријеч о маркетингу и промоцији наших потенцијала. То потврђује и овај догађај који је веома важан за нас, јер су нам Београд и Србија трајно и одано тржиште. Захвални смо шефу представништва Републике Српке у Србији Млађену Цицовићу, који нам пружа подршку у нашим активностима, као и директорици ТО Републике Српске Нади Јовановић са којом наша туристичка организација има добру сарадњу“, рекао је  градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, након што је посјетио ову манифестацију.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић задовољан је због тога што сви схватају и уважавају чињеницу да је туризам наша велика развојна шанса.

„Драго ми је што се успоставља синергија међу свим важним актерима у туризму, како бисмо бржим корацима успјели да остваримо напредак“, истакао је Тошић.

У оквиру посјете Београду, Вуковић је посјетио изложбу слика ‘Спознаја’ академског сликара Марка Кусмука из Пала, која је, послије изложбе у Њемачкој, представљена и публици у Београду.

„Рад Марка Кусмука заслужује велико поштовање и веома сам почаствован што сам био у прилици да присуствујем овој изложби“, рекао је Вуковић.

„Београдски манифест“ је осмишљен тако да посјетиоцима што вјерније пренесе аутентични дух, атмосферу, културне и туристичке вриједности учесника.

Манифестација, која се одржава на Калемегдану, трајаће до недјеље, 27. маја.