ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Сарадња са Aмбасадом Италије у БиХ

1323

Амбасадор Италије у БиХ Њ.Е. Никола Минаси, Њ.Е. апостолски нунциј у БиХ Luigi Pezzuto и предсједник удружења “Insieme per Sarajevo” господин Sante Bressan посјетили су општину Источни Стари Град и разговарали са начелником општине Бојом Гашановићем о будућој сарадњи и развоју пољопривреде и туризма у овој општини.

Њ.Е. Никола Минаси је током своје посјете истакао како је ово подручје изузетно погодно за додатни развој пољопривреде и туризма и исказао одушевљене природним љепотама општине Источни Стари Град уз обећање подршке јачем развоју општине од стране Италијанске амбасаде у Босни и Херцеговини.

Њ.Е. апостолски нунциј у БиХ Luigi Pezzuto се током састанка обратио пољопривредним произвођачима са општине Источни Стари Град и нагласио да су људи богатство сваког подручја и да би приоритет развоја локалних заједница требали бити људи, а нарочито омладина.

Господин Bressan предсједник удружења “ Insieme per Sarajevo” са којим општина Источни Стари Град има дугогодишњу сарадњу, захвалио се пољопривредницима на веома добрим пословним односима успостављеним у протеклом периоду, у току којег је кроз аранжман нискокаматних кредита пласирано 75 хиљада еура.

Пољопривредни произвођачи су на поменутом састанку посвједочили да им је сарадња са италијанским удружењем донијела бројне бенефите као што је повећање сточних фондова, реконструкција објеката и друго.

У оквиру једнодневне посјете општини Источни Стари Град, делагација је искористила прилику да посјети привредно друштво “Аполон” д.о.о. Источни Стари Град које се бави откупом гљива и љековитог биља и чију дистрибуцију врши на територији Њемачке, Француске, Италије и других земаља Европске Уније и цркву Св.Пантелејмона на Вучијој Луци гдје је у присуству свештеника Самарџије одржана молитва.

Начелник општине Бојо Гашановић се захвалио делегацији на посјети и истакао како је сарадња са удружењем “Insieme per Sarajevo” од великог значаја за општину Источни Стари Град .

Начелник је изразио очекивања да ће се у будућности, већ успостављени добри пословни  и пријатељски односи, додатно учврстити, односно да ће се створити услови за унапређење и проширење сарадње у различитим правцима.

 

/opstinaisg.net/