У БАЊАЛУЦИ СУТРА ДОЧЕК ОЛИМПИЈСКЕ БАКЉЕ

986

Највиши званичници Републике Српске дочекаће сутра у Бањалуци олимпијску бакљу поводом одржавања Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕYOF/.

Свечана церемонија дочека биће одржана у Административном центру Владе Републике Српске од 15.00 часова, а бакљу ће предсједнику Српске Жељки Цвијановић предати градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, најављено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Након предаје биће одржана конференција за новинаре на којој ће се обратити предсједник Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

Пламен мира данас су на Олимпијском стадиону у Риму преузели градоначелници Источног Сарајева Ненад Вуковић и Сарајева Абдулах Скака.

На ЕYOF-у 2019, који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву, учествоваће спортисти из 46 земаља, а пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.

Зимски Европски омладински олимпијски фестивал свечано ће бити отворен 10. фебруара на Стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“ у Сарајеву.

 

 

/Срна/