ВУЧЕТИЋ ПРИСУСТВУЈЕ ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА НОВОГ САДА

1442

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић борави у Новом Саду, гдје су поводом обиљежавања 1. фебруара, Дана Града Новог Сада, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и предсједник Скупштине Града Здравко Јелушић уприличили свечани пријем за делегације градова и општина из окружења.

– Богатство једног града се осликава у томе колико има пријатеља, а данас из Градске куће шаљемо лепу слику јер су ту представници градова и општина из региона, Европе и целог света, али и из Србије. Поносан сам што Нови Сад има толико драгих гостију и захваљујем им се што заједно са нама славе 271. рођендан нашег града. Трудићемо се да будемо добри домаћини, али и да из године у годину будемо што атрактвинији као партнери за ширење међународне сарадње. Госте ћемо често имати током ове године пошто смо Омладинска престоница Европе и биће много атрактивних догађаја и програма – рекао је на пријему градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Пријему су, осим Вучетића, присуствовали представници градова побратима као што су Норич, Будва, Темишвар, Нижњи Новгород и Гомељ, као и делегације Лублина, Крфа, Беча, Куманова, Бањалуке, Грачанице, Загреба и Осијека.

Вучетић је присуствовао и свечаној академији, која је одржана поводом обиљежавања 271. рођендана Града Новог Сада, а присутни су били и представници републичких, покрајинских и градских власти, те представници установа и институција, дипломатског кора и друге високе званице.