У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

1078

Парастосом погинулим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату, који је служен у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама, полагањем вијенаца на спомен-обиљежје погинулим борцима и славским обредом, општинска Борачка организација обиљежила је данас крсну славу Борачке организације РС – Митровдан. Обиљежавању ксне славе присуствовали су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и представници Градске управе.

Крсна славе Борачке организације Републике Српске обиљежена је данас и на Сокоцу, светом литургијом у Цркви Светог пророка Илије, полагањем вијенаца на централни споменик погинулим борцима и ломљењем славског колача.


Замјеник градоначелника Данко Вучетић и потпредсједник Скупштине града Мирослав Дивчић положили су вијенац на централни споменик у Сокоцу, на којем су уписана имена 1.250 српских бораца Сарајевско-романијске регије, погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

И борачке организације општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа обиљежиле су крсну славу. Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић присуствовао је јутрос служењу литургије у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама.