У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПРЕДСТАВЉЕНА ПОШТАНСКА МАРКИЦА “100 ГОДИНА ОД ВЕРСАЈСКОГ СПОРАЗУМА”

894

Пригодна поштанска маркица “Пошта Српске” под називом “100 година од потписивања Версајског мировног споразума”, која је издата у тиражу од 15.000 комада, представљена је данас у Административном центру града Источно Сарајево.
Аутори поштанске маркице под називом “100 година од потписивања Версајског мировног споразума” су дизајнери “Пошта Српске” Небојша Ђумић и Божидар Дошеновић.

Координатор за продају и маркетинг у “Поштама Српске” Зоран Дурић изјавио је новинарима да у поштански саобраћај те маркица пуштена 28. јуна, на дан када је прије стотину година потписан Версајски мировни споразум.

“Поштанска маркица има у креативном рјешењу осам личности које су обиљежиле Први свјетски рат. Издата је у тиражу од 15.000 комада, а издали смо и 300 коверата за ову прилику”, истакао је Дурић.

Дурић је напоменуо да “Поште Српске” редовно прате и подржавају значајне догађаје, а пригодним издањима поштанских маркица дају допринос у њиховом обиљежавању, те да на годишњем нивоу имају око 12 до 13 таквих издања.

“Поштанске маркице су на овај начин мали амбасадори нашег предузећа, Републике Српске у цијелом свијету. Оне путем поштанских писама, пошиљака долазе у све кутке наше планете. Ми покушавамо путем издавања поштанских маркица да обиљежимо сваки значајан јубилеј историјски, културни, спортски, умјетнички како би остао трајни печат”,истакао је Дурић.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић сматра да је промоција поштанске маркице поводом сто година од потписивања уговора којим је формално окончан Први свјетски рат, веома значајна, јер представља трајни подсјетник на један од најзначајнијих догађаја.

“Подсјећа становнике Републике Српске, региона и свијета колики је доприност дао српски народ у Првом свјетском рату, прије свега, огромним жртвама, јер је 1.247.000 Срба убијено у том рату”, истакао је Лучић.

Лучић сматра да ће се путем поштанских маркица, вјероватно, успјети доћи и до људи који не размишљају на начин да је српски народ увијек био слободарски, да се борио и за своју, али и слободу других народа и да је у томе поднио велику жртву.

“Драго ми је да је промоција у Источном Сарајеву, а свакако заслужује подршку и других локалних заједница. Морамо се више бавити нашом историјом, да покажемо шта смо били, јер вјероватно такви ћемо бити и у будућности”, истакао је Лучић.

 

/Срна/