У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ВЕЧЕРАС СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ „ТРКЕ КРОЗ СРБИЈУ“

903

У Источном Сарајеву данас ће бити одржана свечаност поводом 59. међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“, која први пут почиње из Републике Српске.
Почетак програма заказан је за 18.00 часова испред Градске управе Источно Сарајево.

Из Градске управе је саопштено да је ревијално такмичење дјеце планирано за 18.10 часова, у 19.00 часова свечано отварање манифестације, као и представљање екипа, док су за 20.00 часова предвиђене изјаве за новинаре.

Бициклистичка трка ће стартовати сутра у 12.00 часова испред зграде Градске управе Источно Сарајево.

Након старта бициклисти ће се кретати према кружном току, Хиландарском и Улицом Касиндолског батаљона, гдје ће наставити регионалним путем Јахорина-Источно Сарајево. Потом ће се спуштати према водоводу, правити круг код хотела „Еспања“, а циљ прве етапе биће испред зграде Градске управе.

Церемонија проглашења побједника прве етапе је у 14.10 часова, а у 14.30 часова предвиђене су изјаве за новинаре.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ једна је од најмасовнијих, што показује податак да ће на њој учествовати око 150 учесника из тридесетак земаља, међу којима су бициклисти из Француске, Италије, Холандије, Велике Британије и Румуније.

Трка, која ће бити одржана од 30. јула до 2. августа, возиће се од Источног Новог Сарајева преко Јахорине, Пала, Прибоја, Златибора, Чајетине, Мионице и Београда до Пожаревца.

Предсједник Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља рекао је раније да ће овогодишња трка бити сигурно једна од највећих у посљедњих 10 година.

„Оно што је интересантно је то што `Трка кроз Србију` први пут стартује из друге земље, овај пут из Републике Српске, из БиХ, и то је једна од највећих новина, као и то што је овогодишња трка и квалификациона за Олимпијске игре у Токију“, рекао је Куваља.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да ће град, као и Пале и Јахорина бити добри домаћини и изразио задовољство због слогана трке – „Бициклизам туризма“, наглашавајући њен значај за туристичку промоцију олимпијске љепотице.

/Срна/