УЧЕСТАЛИ ПОЖАРИ НА СОКОЦУ, ВАТРОГАСЦИ ИМАЛИ ЧЕТИРИ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ

1575

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево угасили су четири пожара на подручју Сокоца током једног дана, речено је Срни у Ватрогасном одјељењу Соколац.
Ватрогасци истичу да је то довољна опомена свима у локалној заједници да треба благовремено предузети све мјере ради превентивне заштите како се не би поновила прошла година када је било 175 пожара.

Према ријечима командира Ватрогасног одјељења Милета Шарца, прва интервенција била је јуче у 9.30 часова на гашењу запаљених дрва за огрев у подруму стамбене зграде у Улици цара Лазара.

„Највећу опасност по станаре зграде представљао је јак дим који се ширио из подрума до четвртог спрата, што је угрозило старије станаре и дјецу у том улазу, па смо провјетравањима успјели спасити да се не угуше димом“, рекао је Шарац.

Он је навео да је због озбиљности ситуације интервенисало шест ватрогасаца са два ватрогасна возила.

Други пожар угашен је око 18.00 часова у селу Кула, гдје се ватра са запаљене суве траве ношена јаким вјетром проширила на расадник и ниско растиње.

Шарац је навео да су ватрогасци одмах након гашења пожара у Кули интервенисали у сусједном насељу Брезјак, гдје се запалила сува трава, а ватра се ширила према првим помоћним објектима и угашена је око 19.00 часова.

Припадници Ватрогасног одјељења на Сокоцу угасили су синоћ око 23.00 часа и пожар на рубу Гласиначког поља у близини села Газиводе, гдје су горјели сува трава и ниско растиње.
/Срна/