УСКОРО ИСПОРУКА ЗАШТИТНИХ ОДИЈЕЛА ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА

881

Представници Градске управе Источно Сарајево наставили су испоруку заштитне опреме здравственим установама на подручју града. Већа количина вишекратних заштитних маски и заштитних визира данас је уручена домовима здравља Источно Сарајево и Трново, као и амбуланти у Источном Старом Граду.

У сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, израђена је додатна количина визира који су испоручени болницама у источном дијелу Републике Српске. За инфективна одјељења болница у Фочи, Требињу, Невесињу, Бијељини и Зворнику обезбијеђено је по 20 заштитних визира.

Болници и домовима здравља у Источном Сарајеву наредних дана биће испоручена једнократна и вишекратна заштитна одијела, те веће количине средстава за дезинфекцију. Заштитна одијела намијењена су првенствено здравственим радницима који су у директном контакту са обољелим и потенцијално обољелим лицима.

Подсјећамо да је Градска управа Источно Сарајево обезбиједила и адекватан простор за смјештај и исхрану здравствених радника из Болнице ‘Србија’ који су у контакту са обољелим и потенцијално обољелим лицима, због чега не би требало да бораве у кругу својих породица за вријеме трајања епидемије вируса корона.