УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОД 9.674.500 КМ, ПЛАНИРАНА ЗНАЧАЈНА УЛАГАЊА

1274

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су буџет за идућу годину у износу 9.674.500 КМ, који је за око милион и по КМ већи од плана овогодишњег буџета.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да је буџет за сљедећу годину планиран реално и да је остварив.

„У буџету су предвиђена средства за куповину најквалитетнијих надзорних камера које ће побољшати безбједност на подручју града Источно Сарајево, за шта ће бити издвојено 200.000 КМ. То је пројекат који Град реализује у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево и општинама. На свим раскрсницама, улазима у град и излазима биће постављене надзорне камере,како би се степен безбједности подигао на виши ниво. То ће допринијети да се предуприједе немила дешавања на подручју нашег града, односно, лакшем и бржем идентификовању починилаца, уколико до тога, ипак, дође“, навео је Лучић.

За одржавање Војничког гробља „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу предвиђено је 70.000 КМ, а са 30.000 КМ Град ће суфинансирати наставак изградње спомен-обиљежја на Вељинама у општини Источна Илиџа.

Лучић је навео да ће Град у наредној години финансирати израду пројектне документације за Музеј одбрамбено-отаџбинског рата на Палама, за шта ће бити издвојено 10.000 КМ.

„Буџетом је планирана изградња Ватрогасног дома у Источној Илиџи, који ће бити стављен у функцију двије општине-Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева“, рекао је Лучић.

„Град издваја средства за материјалне трошкове средњих школа у износу око 450.000 КМ. Наредне године планирали смо и додатна средства којима ћемо помоћи реализацију одређених пројеката које су кандидовале саме школе“, истакао је Лучић.

У градском буџету предвиђена су и средства за реализацију пројекта „слободног“ интернета на неколико локација на подручју свих шест општина.

У наредној години биће реализован пројекат „паметног градског превоза“, који подразумијева контролу градског саобраћаја, вријеме доласка и одласка аутобуса, број путника у аутобусима, те исплативост одређених линија. Уређаји који контролишу кретање возила биће постављени и на возила градске администрације и Територијалне ватрогасне јединице.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић предложио је закључак, који су одборници једногласно прихватили, да се најоштрије осуде напади на изабране одборнике Скупштине града и њихову имовину. У закључку је позвано МУП РС да што прије открије починиоце ових напада који су се дешавали у протеклом периоду.