ВУЧЕТИЋ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“

909

У Народном позоришту у Београду синоћ је свечано отворена манифестација „Дани Српске у Србији“ којој је, у име Града Источно Сарајево, присуствовао замјеник градоначелника Данко Вучетић.

Манифестацији, чији је организатор Представништво Републике Српске у Србији, присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри Сребренка Голић, Наталија Тривић и Вјекослав Петричевић.

Отварању „Дана Српске у Србији“ присуствовали су и министар одбране Србије Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, те представници Српске православне цркве, чланови дипломатског кора, чланови Српске академије наука и уметности и Академије наука и умјетности Републике Српске, генерали војске и полиције, истакнути умјетници, научници, спортисти.

У умјетничком дијелу програма на свечаном отварању изведен је музичко-драмски програм „Похвала српској земљи, српском народу и српском језику“, по сценарију Милована Витезовића и у режији Драгана Елчића, уз учешће глумаца, музичара и играча из Републике Српске и Србије.

Ова манифестација, која грађанима Србије сваке године путем занимљивих програма представи културу, умјетност, науку, просвјету и привреду Републике Српске, ове године ће имати 24 програма у више од 30 извођења у 21 граду и општини у Србији – од Суботице до Врања, од Ужица до Вршца.

Током наредних шест дана у више градова Србије биће представљене научне, културне и умјетничке институције из свих дијелова Српске, а наступиће и самостални умјетници, глумци и књижевници.