ВУЧЕТИЋ НА ОТВАРАЊУ СЕДМОГ МЕМОРИЈАЛНОГ ФУДБАЛСКОГ ТУРНИРА

1287

На Сокоцу је данас свечано отворен Седми меморијални омладински фудбалски турнир “Срђан Томић и Владица Бабовић”, на којем ће у наредна четири дана учествовати 650 фудбалера од осам до 16 година у 51 селекцији и шест категорија.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић је, поздрављајући учеснике и госте на стадиону “Бара” на Сокоцу, рекао да је овај турнир посвећен рано преминулим фудбалерима соколачког “Гласинца” Срђану Томићу, члану репрезентације БиХ и Републике Српске, и спортском раднику, голману и тренеру истог тима Владици Бабовићу, који су оставили неизбрисив траг у спорту општине Соколац и града Источно Сарајево.

“Ово је тренутак да се подсјетимо на њихов лик и дјело и окупљањем великог броја младих фудбалера из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе одајемо им захвалност за све што су урадили за развој фудбала у овој средини”, истакао је Вучетић.

Вучетић је изјавио да Источно Сарајево и општина Соколац улажу значајна средства у развој спорта.

Он је напоменуо да на подручју града Источно Сарајево има око 80 спортских организација, у 20 спортских дисциплина гдје активно тренира и такмичи се око 5.500 спортиста, што је вриједан потенцијал који би сваки град и свака средина пожељела.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, отварајући овај турнир на стадиону “Бара” на Сокоцу, рекао је да му је посебно задовољство што су ту и фудбалери “Сарајева” који више година учестују на овој спортској манифестацији, јер је Соколац везан за овај клуб у којем се некада прославио Милош Ђурковић, један од највећих спортиста Сокоца.

Он је пожелио свим учесницима на овој спортској манифестацији да понесу лијепа сјећања са овог турнира.

Богдан Томић, отац рано преминулог младог репрезентативца Срђана, рекао је Срни да му овај турнир значи много и зато велику захвалност дугује свим учесницима.

Један од тренера у ФК “Гласинац” Младен Ћирјанић, који је провео 30 година на фудбалском стадиону на Сокоцу, не крије задовољство што је овај турнир израстао у велику спортску манифестацију која ће ове године трајати четири дана.

Он је навео да ће се сваког дана најбољим екипама и појединцима додијелити медаље, а на крају турнира биће проглашени најуспјешнији клубови и фудбалери.

Џемал Берберовић, који води селекцију ФК “Сарајево” до 16 година, рекао је Срни да му је велика част што његова млада екипа већ неколико година учествује на овом турниру на Сокоцу.

Он каже да је за њега велика част да се играју овакви турнири, на којима се дјеца друже, упознају и склапају пријатељства са вршњацима из свих средина у БиХ и сусједних република.

Меморијални омладински фудбалски турнир “Срђан Томић и Владица Бабовић” одржава се у оквиру пројекта “100 година фудбала на Сокоцу”, који се реализује при “Регионалном програму локалне демократије на западном Балкану” /РеЛОад/. Финансира га Европска унија, а спроводи Развојни програм УН /УНДП/.

Слађана Вукојичић, један од координатора пројекта “100 година фудбала на Сокоцу”, рекла је да је његова укупна вриједност 40.000 КМ и да ће бити реализован кроз 11 планираних активности.

“Пројектом је предвиђена и санација ограде на спортском терену `Бара` на Сокоцу, спортско-едукативна школа за дјецу предшколског узраста у јулу, пријатељски сусрет са екипом ФК `Сарајево` на нашем терену планиран за 19. август”, каже Вукојичићева.

Она је најавила да ће на једној од конференција за новинаре бити представља монографија о теми “100 година фудбала на Сокоцу”.

 

 

Извор: Срна

Фото: opstinasokolac.net