СОКОЛАЦ- До половине јула распуштање колективног центра Подроманија

1986

Кључеви 17 станова намијењених избјегличким категоријама становништва на Сокоцу могли би бити додијељени корисницима половином јула, након што буду завршени преостали радови на згради, чиме ће бити завршен процес затварања колективног центра камп Подроманија, саопштено је из Министарства за избјеглице и расељена лица Српске.
Од преосталих радова у наредних неколико дана зграда ће бити прикључена на електроенергетску мрежу, наводи се у саопштењу након састанка који на Сокоцу одржао шеф кабинета ресорног министра Драган Штрбац са начелником општине Милованом Бјелицом и представницима Централне европске банке /ЦЕБ/ и Министарства за људска права и избјеглице БиХ.

Влада Републике Српске и Министарство за избјеглице и расељена лица су посредством Програма рјешавања проблема повратника, избјеглица и расељених лица у посљедње три године у реализацију овог пројекта уложили укупно 196.629 КМ.

На састанку је било ријечи и о пројекту изградње стамбене зграде са 64 стана у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја /ЦЕБ два/ који на подручју Српске реализује Министарство за избјеглице и расељена лица.

Вриједност изградње износи око 2.100.000 КМ, док је општина Соколац реализацију пројекта подржала са 900.000 КМ.

 

 

/Срна/