ВУЧЕТИЋ НА СЈЕДНИЦИ САВЕЗА ОПШТИНА И ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

983

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић учествовао је данас на сједници Савеза општина и градова Републике Српске, која је одржана у Источном Сарајеву. На сједници је било ријечи о јачању мјесних заједница и њиховој улози у функционисању општина и градова.

Вучетић је, обраћајући се учесницима сједнице, у име Градске управе Источног Сарајева, рекао да Савез општина и градова има велику улогу у јачању локалне самоуправе у Републици Српској.

„Савез општина и градова треба да буде подршка и ослонац локалним заједницама у Републици Српској, да омогући општинама и градовима да лакше остваре своја права и циљеве“, рекао је Вучетић, додајући да удружене локалне заједнице имају већу снагу и капацитет да обезбиједе боље услове и већу корист кад је ријеч о коришћењу локалних ресурса, као и да створе повољнији амбијент за живот својих грађана.

Вучетић је истакао да ће представници Градске управе Источног Сарајева и даље активно учествовати у раду Савеза општина и градова Републике Српске и дати свој допринос и подршку свим позитивним процесима и идејама.