ВУЧЕТИЋ: МОРАМО СЕ ОКУПИТИ ОКО ЗАЈЕДНИЧКOГ ЦИЉА- ЈАЧАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

1083

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић положио је данас вијенац на централно спомен-обиљежје на Сокоцу. Вијенце су, поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, положили представници Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије и општине Соколац.

Вучетић је рекао да је данас посебан дан у календару Републике Српске и да сви Срби са обје стране Дрине са поносом славе дан државности Републике Српске.

Вучетић је поручио да Република Српска није ничијим актом поклоњена, него је створена и одбрањена херојском организованом борбом у рату.

„Република Српска нам мора бити изнад свега. Данас смо на Централном спомен обиљежју на Сокоцу одали почаст свим погинулим припадницима Војске Републике Српске који су своје животе уградили у Републику Српску“, рекао је Вучетић.

„Свједоци смо настојања са многих страна да се девалвира Република Српска, али без обзира на политичке различитости и поларизовану политичку сцену у Српској све политичке странке стоје на становишту да ја Република Српска оно око чега се сви морају окупљати. Република Српска је мјесто за живљење и добробит свих народа који у њој живе, зато је морамо јачати у сваком њеном сегменту“, истакао је Вучетић.