ВУЧИЋ: БЕСКРАЈНО ХВАЛА ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НА СРДАЧНОМ ДОЧЕКУ

2118

Може се рећи да се Србија и БиХ боље разумију, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, сумирајући разговоре са државним врхом БиХ.

Вучић је за Пинк телевизију изнио увјерење да је „нешто другачије у односима двије земље“, а свакако је, каже, другачија атмосфера.

„Разумљиво је да они не могу да уђу у наше ципеле, а и ми делимично не можемо у њихове, али бар покушавамо и тај напор даје резултате“, нагласио је он.

А резултати су, објаснио је, мир и стабилност, што је услов за напредак, а потом и повећање трговинске размене.

Подсјетио је да су Србија и БиХ 2006. имале двоструко мању трговинску размјену и да је много тога поправљено да се дође до данашњих резултата.

Рекао је да је Србији важно да развија пријатељство са Бошњацима, Хрватима и свима другима, и да је нормално да има добре односе са својим народом у тој земљи.

„Могу рећи да се боље разумемо“, закључио је Вучић.

Изразио је захвалност, „бескрајну“, српском живљу на срдачном дочеку у Источном Сарајеву.

Како је додао, видио је нове зграде у том дијелу града, много људи, дјеце, средњошколаца, студената…

„Лепо су ме дочекали, бескрајно им хвала на томе. То је српски живаљ, то је разумљиво“, казао је Вучић.

Вучић је додао да је и у Сарајеву имао добар дочек.

„Хвала и Сарајлијама, рекли су ми да су биле Жене у црном, ја их нисам видео, и можда је још двоје-троје њих непристојно гестикулирало, али сам захвалан и Сарајлијама и Бошњацима и осталима и велика је разлика у односу на прошли пут и лепше су ме дочекали“, рекао је Вучић.

„Увек има безброј проблема, али имали смо искрен разговор, врло садржајан и поштен, сви су рекли шта мисле и како да гурамо напред“, закључио је Вучић.