СОКОЛАЦ- Почела изградња хотела са четири звјездице

3340

На Сокоцу је почела изградња хотела вриједног више од 1.000.000 КМ са свим пратећим садржајима за спортско-рекреативни туризам.
Инвеститори Милан Јоловић и Милан Ћебић планирају да хотел буде завршен до Међуопштинских омладинских спортских игара које ће бити одржане на Сокоцу у љето 2019. године.

Јоловић је рекао Срни да ће хотел носити четири звјездице и да ће, прије свега, бити прилагођен за боравак врхунских спортиста и спортиста који буду долазили на висинске припреме на шире подручје Романије.

„Соколац има изузетне природне погодности и потребну спортску инфаструктуру за висинске припреме спортиста, али му више од 15 година недостаје квалитетан смјештај за госте спортисте“, каже Јоловић.

Он је навео да ће хотел имати 20 соба са укупно 50 лежаја, ресторански дио, играоницу, кафић и велнес центар са савременом теретаном, базеном, двије финске сауне, слану собу и џакузи.

Јоловић сматра да Соколац треба да усмјери свој развој ка спортско-рекреативном туризму, транзитном и ловном туризму, јер има све природне предуслове за то.

Хотел ће, како планирају инвеститори, имати површину 1.300 метара квадратних, високо приземље и три спрата, а биће изграђен у традиционалном планинском стилу прилагођеном савременим трендовима и потребама гостију.

Објекат ће бити отваран фазно, па ће до сљедећег љета, надају се инвеститори, бити у функцији приземље, а до краја маја 2019. године савремени ресторан и собе за госте.

Инвеститори обећавају нових 15-20 радних мјеста и истичу да су добили значајну подршку у реализацији овог пројекта од локалне управе на Сокоцу и „Електродистрибуције“ Пале.

Соколац више од 15 година нема ниједан хотел у функцији, већ само десетак соба у оквиру два угоститељска објекта у граду.

Недалеко од будућег хотела су нова Спортска дворана се пет игралишта у близини, Фудбалски стадион са тартан стазом и пратећим објектима, а на удаљености од једног километра и уређена трим стаза.

 

 

/Срна/