ВУКАДИН: ГРАЂАНИ ДА ПРЕСТАНУ СА ПОГОРШАВАЊЕМ СИТУАЦИЈЕ!

815

С обзиром на то да су грађани остали нијеми на све претходне апеле, те да је број пожара из дана у дан у порасту, из Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево поново су се обратили јавности са надом да ће, како су истакли, успјети да пренесу своју забринутост, те да ће грађани схватити озбиљност ситуације и престати са активностима које свакодневно угрожавају здравље и животе људи, имовину и животну средину.

Наиме, у протекла 3 дана на територији града Источно Сарајево регистровано је више од 50 пожара на отвореном простору. Екипе Територијалне ватрогасне јединице радиле су даноноћно на санирању тих пожара, при том максимално оптерећујући како техничке тако и људске капацитете.

„Морамо истаћи да је оперативни персонал ватрогасне јединице преморен до крајњих граница издржљивости од  даноноћних интервенција, које су по броју и времену трајања изискивале преко 20 сати рада у једном дану. Позивам грађане да ситуацију схвате крајње озбиљно, јер нам се због њиховог немара, недостатка свијести и друштвене одговорности могу десити пожари катастрофалних размјера“, поручио је старјешина Територијалне ватрогасне јединице Његош Вукадин.

„Сматрам да нам у оваквој ситуацији, када нам додатно пријети опасност од глобалног проблема, односно пандемије вируса корона, најмање требају пожари који би изискивали укљученост огромног броја људи и технике у дужем временском периоду. Напомињемо да смо ангажовани од стране општинских кризних штабова на дезинфeкцији и прању улица у циљу спрјечавања ширења, по животе и здравље људи веома опасног вируса, те да нам пожарна преоптерећеност угрожава ангажман и на овом пољу“, истакао је Вукадин.

Вукадин је још једном апеловао да грађани својим активностима не доприносе погоршању опасног тренутка у којем се налазимо.

„Одгодите спаљивање корова и пољопривредног отпада, или бар предузмите све потребне мјере које ће осигурати да се чишћење ваших имања не измакне контроли и проузрокује пожаре већих размјера. Поново вас позивамо да, ако баш морате да вршите спаљивање отпада, претходно обавјестите најближе ватрогасно одјељење ТВЈ ради приправности праћења и контролисаног спаљивања.“, поручио је старјешина Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево Његош Вукадин у саопштењу за јавност.