ВУКОВИЋ: „ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА“ ДОБАР НАЧИН ПРОМОЦИЈЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА

1105

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са Градском управом Источно Сарајево организовао је данас „Дан отворених врата“, промотивни догађај на којем су будућим бруцошима представљени садржаји и предности које овај факултет нуди.

Град Источно Сарајево обезбиједио је превоз за око 160 матураната из Источног Сарајева, Вишеграда, Требиња и Рогатице, који су присуствовали данашњој промоцији.

„Ово је врло значајна активност која доприноси промоцији и афирмацији Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Представници Града Источно Сарајево и Универзитета у Источном Сарајеву већ дуже вријеме говоре о потреби да се факултети, с циљем привлачења већег броја студената, баве промоцијом садржаја које нуде , студијских програма и студентског стандарда“, рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Вуковић је рекао да је у разговорима са ректором и деканима свих осам факултета који имају сједиште у Источном Сарајеву констатовано да се у наредном периоду значајније ангажују, како би средњошколцима из источног дијела Републике Српске објаснили предности студирања на јавном универзитету у Источном Сарајеву.

„Правни факултет води интензивне активности кад је ријеч о промоцији, што потврђује и данашњи догађај. Свјесни смо чињенице да се факултети суочавају са проблемом мањег броја уписаних студената, те стога сматрамо да је ово један од начина да се тај проблем покуша превазићи. Град Источно Сарајево помогао је ове, али и сличне активности других факултета, јер је побољшање уписне политике заједнички задатак свих нас у будућности“, истакао је Вуковић, додајући да и у наредном периоду треба водити интензивну промотивну кампању на свим факултетима.

Декан Правног факултета Горан Марковић истакао је задовољство чињеницом да су будући студенти показали интересовање за упис на овај факултет.

„Објаснили смо студентима начин рада, упознали их са руководством и професорима нашег факултета, обишли смо студентске домове, покушали да им дочарамо све оно што их очекује, уколико одлуче да упишу баш овај факултет. За наше данашње госте обезбиједили смо занимљв и садржајан пратећи програм, туристичке и едукативне излете“, рекао је Марковић.

Марковић каже да су средњошколцима из Источног Сарајева и других градова истока Српске данас представљене могућности студентске праксе, али и могућност запошљавања у струци.

У оквиру „Дана отворених врата“ Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, свршеним средњошколцима омогућен је  туристички обилазак Равне планине, те посјета Старој цркви на Башчаршији, у којој је похрањен сарајевски препис „Законоправила Светог Саве“, једног од најстаријих извора права, старог више од 800 година.